Kalendrar

Kollar

Försök

Vad gör en fenologiväktare?

Poängen med att vara fenologiväktare är att du gör dina observationer av naturens kalender på samma sätt som alla andra fenologiväktare. Det betyder att era observationer blir jämförbara mellan platser, personer, arter och år, och därmed får ett mycket större värde än andra observationer som skickas in till Naturens kalender.

En gemensam instruktion

Grunden för fenologiväkteriet är alltså att du ska följa en gemensam instruktion. Vi kallar den vår fenologimanual. Det är dock olika instruktioner till Växtkalendern och Fågelkalendern, så när du anmäler ditt intresse att bli fenologiväktare är det viktigt att du anmäler dig till den ”kalender” du vill vara med i och tar del av den fenologimanual som gäller för respektive ”kalender”. Självklart är du välkommen att vara fenologiväktare i flera "kalendrar".

Välkommen med din anmälan

Vårt mål är att ha fenologiväktare i hela landet, och vi hoppas du vill bidra till det. Anmäl ditt intresse att vara fenologiväktare för Växtkalendern och Fågelkalendern, så återkommer vi med mer information. Vi behöver ha din bekräftesle på att du tagit del av respektive fenologimanual innan vi registrerar dig som aktiv fenologiväktare.

Ola Langvall
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet
Svenska fenologinätverket
info@naturenskalender.se
0472-263180

Svenska fenologinätverket

Naturens kalender drivs av Svenska fenologinätverket med SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, som huvudman.